Hypotheek advies


Duitsland hypotheek of Bausparen

Duitsland Hypotheek of BausparenIn april 2013 kwamen in de Nederlandse pers berichten over Duitse banken die in Nederland veel geld in hypotheken wilde plaatsen. Dat bleek een beetje te snel. Maar sinds oktober 2013 is de Duitse Hypotheek definitief ook in Nederland verkrijgbaar. Omdat hier  voordelen aan kunnen zijn heeft ook De Graaf & Beuken dit hypotheekmodel opgenomen in het asortiment
Een belangrijk verschil met de Nederlandse hypotheken is de lagere hypotheekrente. De rente die door de Duitse banken berekend worden zijn standaard veel lager dan die van Nederlandse banken. Dat komt onder andere doordat in Duitsland de meeste hypotheken in 20 jaar worden afgelost en vanwege het Bausparen waardoor banken voordelig het benodigde kapitaal kunnen funden.

Bauspar hypotheek

De Bausparhypothek is een hypotheek waarbij de hypotheek in 20 jaar volledig wordt afgelost. Deze hypotheek is opgedeelt in twee fasen. De rente ligt wel vast voor de hele looptijd en is voor de eerste fase van 11 jaar slechts 3,25% en in de tweede en laatste fase van 9 jaar nog maar 2,25%.


Hele looptijd een vast maandbedrag

Gedurende de looptijd betaald u een vast bedrag van 582 maand per 100.000 geleende hypotheek.  In dit vaste maandbedrag is naast de rente tevens de aflossing begrepen. Door de Bauspar constructie heeft u zo na 20 jaar de hele hypotheek volledig afgelost.


Eigen geld inbrengen of voldoende overwaarde

In Duitsland zijn de hypotheek acceptatieregels wel anders. Zo is het gebruikelijk dat bij aankoop van een woning wel eigen geld ingebracht wordt. Bij oversluiten dient de overwaarde van de woning voldoende te zijn. Het maximaal te lenen bedrag is steeds 70% van de WOZ waarde. Een taxatierapport is echter niet nodig. Ook liggen de inkomensnormen anders. De eenmalige afsluitkosten zijn een stuk hoger. Tenslote is de boete bij voortijdig aflossen in de eerste fase van de looptijd veel hoger dan gebruikelijk in Nederland. In de tweede fase mag u altijd volledig boetevrij aflossen.

Als de regels geen bezwaar vormen, kunnen zowel starters als doorstromers of oversluiters veel extra voordeel behalen met deze hypotheekvorm.

Meer weten?
Neem dan contact op met De Graaf & Beuken Adviesgroep op 035-6211879 of loop bij ons binnen.
Bel ons: 035-6211879
Formulieren


De Graaf & Beuken
Mijn Polisdossier
Verzekeringen
Hypotheek
Pensioen
Algemeen
RiFD
CFD
Erkend Hypotheekadviseur