Hypotheek advies

Beleggingshypotheek omzetten?
Beleggingsverzekering stoppen

Veel mensen hebben in het verleden voor aflossing van hun hypotheek gekozen voor een beleggingsverzekering. Dat kwam omdat de prognose was dat de opbrengst meer zou zijn dan met gewoon sparen. Hierdoor was de beleggingsverzekering een stuk voordeliger dan de spaarverzekering bij een spaarhypotheek. Alleen is de opbrengst bij de beleggingsverzekeing niet gegarandeerd. Nu de beleggingsopbrengsten de laatste jaren behoorlijk achterblijven en de problemen rond de woekerpolis, willen veel mensen eigenlijk van de belegginsverzekering bij hun hypotheek af.

Omzetten naar
annu´teitenhypotheek
Omzetten van de hypotheek is meestal wel mogelijk. Wel zal de bank vragen om de waarde van de polis in te lossen opd e hypotheek. Ook moet meestal een nieuwe overlijdensverzekering gesloten worden die net als de oude beleggingsverzekering verpand moet worden aan de bank. Omdat de hypotheek nu gegarandeerd afgelost gaat worden, zullen de maandelijkse lasten wel wat omhoog gaan. Uiteraard kunnen wij dat voor u uitrekenen zodat u daarna een besluit neemt. Een voordeel is wel dat de overlijdensverzekering meestal voordeliger is dan de overlijdensdekking die nu in de beleggingsverzekering  is opgenomen.


Meer weten?
Neem dan contact op met De Graaf & Beuken Adviesgroep op 035-6211879 of loop bij ons binnen.
Heeft u op dit moment een kapitaal of levensverzekering naast uw hypotheek en u voelt zich daar niet lekker bij? U kunt de hypotheek omzetten naar een anuiteiten hypotheek. Dan weet u gegarandeerd wat u nog gaat aflossen en is de onzekerheid van de belegginsverzekering verledentijd.