Hypotheek advies

Hypotheek vormen
Bij De Graaf & Beuken Adviesgroep kunt u zelf uw hypotheek-op-maat samenstellen. Hiervoor kunt u alle hypotheekvormen als ‘bouwstenen’ gebruiken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een passend advies. Hypotheekvormen zijn de bouwstenen van uw hypotheek. Er zijn diverse hypotheekvormen die allen hun eigen kenmerken hebben en eigen risico’s met zich meebrengen. We hebben de meeste hypotheekvormen, zoals de aflossingsvrije hypotheek, de spaar hypotheek, de beleggingshypotheek voor u op een rijtje gezet.


De aflossingsvrije hypotheek biedt u maximaal belastingvoordeel omdat u niets aflost. U betaalt dus alleen rente!

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek?
Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen rente over het hypotheekbedrag. U hoeft niet af te lossen tijdens de looptijd van de hypotheek. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer u voldoende vermogen heeft om de hypotheek later in een keer af te lossen. Bijvoorbeeld bij verkoop van het huis. Of aan het eind van de hypotheek.
Geschikt voor u?
De aflossingsvrije hypotheek is geschikt voor u als u een relatief lage maandlast zoekt (u betaalt immers alleen rente) gecombineerd met een zo groot mogelijk belastingvoordeel.
Met een spaar hypotheek profiteert u van maximaal belastingvoordeel en heeft u een gegarandeerde aflossing aan het einde van de looptijd.


Hoe werkt een annuïteitenhypotheek?

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je iedere maand een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin van de looptijd betaal je relatief veel rente en los je weinig af. Aan het einde van de looptijd is dat juist andersom. Door de aflossing daalt de hypotheekschuld waardoor je steeds minder rente betaalt. Omdat het maandbedrag niet verandert los je dus iedere maand weer wat meer af. Het bedrag dat je kunt aftrekken van de belasting wordt minder, waardoor je netto maandlasten stijgen gedurende de looptijd. Er is geen restschuld aan het einde van de looptijd.


Hoe werkt een spaarhypotheek?
Bij een spaarhypotheek lost u niet af tijdens de looptijd van de hypotheek. In plaats daarvan betaalt u premie voor een levensverzekering, bestaande uit een gegarandeerd spaardeel en een overlijdensrisicoverzekering. Tegenwoordig kunt u de spaarverzekering inruilen voor een speciale spaarrekening. U betaalt over de hele looptijd rente over het totale hypotheekbedrag. Zo profiteert u maximaal tot de einddatum van belastingvoordeel. Een spaar hypotheek garandeert de aflossing van de hypotheek aan het einde van de looptijd. Maar ook in geval van overlijden tijdens de looptijd!
Geschikt voor u?
De spaarhypotheek is geschikt voor u als u zekerheid van aflossing wilt combineren met maximaal belastingvoordeel.

Hoe werkt een beleggingshypotheek?
Met een beleggingshypotheek heeft u kans op goede beleggingsresultaten door belegging in aandelen en/of obligaties. Bovendien profiteert u van het maximale belastingvoordeel omdat u pas aan het einde van de looptijd aflost.

Een beleggingshypotheek bestaat meestal uit twee delen:
¦een aflossingsvrije hypotheek; uw maandlasten zijn laag (u betaalt immers alleen rente) en u profiteert van maximaal belastingvoordeel omdat u elk jaar een hoog bedrag aan rente mag aftrekken;
¦een beleggingsverzekering of beleggingsrekening; om aan het eind van de looptijd uw hypotheek geheel of gedeeltelijk te kunnen aflossen, worden uw premies belegd in een of meer beleggingsfondsen naar keuze (aandelen en/of obligaties).
Geschikt voor u?
Een beleggings hypotheek is geschikt voor u als u een combinatie zoekt van lage maandlasten, maximaal belastingvoordeel en kans op hoge beleggingsopbrengsten. En waarbij u bereid bent enig beleggingsrisico te lopen, want het is mogelijk dat u op de einddatum de hypotheek niet geheel af kunt lossen. Of dat een groot gevaar is bespreken we graag met u.


Meer weten?
Neem dan contact op met De Graaf & Beuken Adviesgroep op 035-6211879 of loop bij ons binnen.
Bel ons: 035-6211879
Formulieren


De Graaf & Beuken
Mijn Polisdossier
Verzekeringen
Hypotheek
Pensioen
Algemeen
RiFD
CFD
Erkend Hypotheekadviseur