Verschil tussen inboedelverzekering en woonhuisverzekering?
Alles wat u aan spullen in uw woonhuis heeft dat voor particulier gebruik is, valt onder de inboedelverzekering. Alles wat zogenaamd “nagelvast” aan het huis verbonden is valt onder de opstal of woonhuisverzekering.

Wat dekt een inboedelverzekering?
Een inboedelverzekering dekt schade door o.a. brand, ontploffing, blikseminslag, rook en roet. Ook storm, inbraak of diefstal, water, aanrijdingen en vandalisme valt bij de meeste polissen onder de dekking. Afhankelijk van de regio, de waarde van de inboedel en het type woonhuis, kunnen verzekeraars afwijkende voorwaarden stellen.


Heeft u een koopwoning?

Dan heeft u een opstalverzekering nodig. Een opstalverzekering biedt namelijk dekking bij schade aan uw woning en bijgebouwen. Naast de opstalverzekering kiest u ook voor de inboedelverzekering.

Wat dekt een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt o.a. de schade aan het woonhuis door brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm. Maar er is ook dekking voor inbraak of diefstal, waterschade, aanrijding, vandalisme en glas. Naast het huis, zijn ook garages, schuren, schuttingen e.d. verzekerd. Ook tuinaanleg is beperkt meeverzekerd.

Heeft u een huurwoning?

Dan hoeft u geen opstalverzekering af te sluiten. Kies voor de inboedelverzekering met een zeer ruime dekking. Als het glas niet verzekerd is via de verhuurder sluit dan ook een glasverzekering af.

Uw woonhuis is een kostbaar bezit en dat wilt u natuurlijk goed verzekeren, maar wat moet u kiezen? De opstalverzekering, een inboedelverzekering en met of zonder glasverzekering? We bieden u graag wat hulp.

Woonhuis en Inboedel verzekering

Meer weten?
Neem dan contact op met De Graaf & Beuken Adviesgroep op 035-6211879 of loop bij ons binnen.
Bel ons: 035-6211879
Formulieren


De Graaf & Beuken
Mijn Polisdossier
Verzekeringen
Hypotheek
Pensioen
Algemeen
RiFD
CFD
Erkend Hypotheekadviseur